Spelen met kleur

In dit artikel wil ik jullie enkele tips and tricks meegeven hoe je met het kiezen van kleuren de gewenste sfeer kan creëren in je woning, winkel of kantoorruimte. Met de juiste kleurcombinaties kan je de ruimte die je wenst te schilderen beter, gezelliger, lichter of zelfs ruimer maken.

Bij het kiezen van de juiste kleuren is het belangrijk dat je rekening houdt met enkele factoren, want een fout kleurgebruik kan de architectuur van de ruimte teniet doen.

Eerst en vooral moet je bij jezelf nagaan wat je eigen voorkeur of smaak is. Hou je van een soort wit als basiskleur voor je interieur met hier en daar een accent? Hou je van koude of warme kleuren? Ton-sur-ton kleuren, dit zijn kleuren die heel dicht bij elkaar liggen, en enkel van elkaar verschillen doordat de ene kleur wat donkerder/lichter is dan de andere… of eerder complemtaire kleuren? Complementaire kleuren zijn elkaars contrasten, maar vullen elkaar ook heel goed aan bv: rood en groen. Alles is mogelijk, maar hou zeker rekening met enkele bepalende zaken.

Read More

Favoriete decoratieve technieken

Decoratieve technieken geven extra karakter aan elk interieur. Of het nu gaat om een leefruimte, badkamer, vergaderzaal of winkel, één ding staat vast. Een decoratief effect maakt een kamer authentieker.

Wil je graag heel de ruimte in een decoratieve techniek of werk je liever een kleine oppervlakte af met een speciale techniek zoals bv. een schouw of tv wand? Wat je ook kiest, een decoratieve techniek geeft extra cachet aan een ruimte.

Zelf werken we graag met de decoratieve technieken van Boss paints. Boss biedt een brede waaier aan decoratieve mogelijkheden. Hieronder enkele van mijn (favo) technieken Maroc en Limestone wat nader toegelicht.

Read More