Decoratieve technieken geven extra karakter aan elk interieur. Of het nu gaat om een leefruimte, badkamer, vergaderzaal of winkel, één ding staat vast. Een decoratief effect maakt een kamer authentieker.

Wil je graag heel de ruimte in een decoratieve techniek of werk je liever een kleine oppervlakte af met een speciale techniek zoals bv. een schouw of tv wand? Wat je ook kiest, een decoratieve techniek geeft extra cachet aan een ruimte.

Zelf werken we graag met de decoratieve technieken van Boss paints. Boss biedt een brede waaier aan decoratieve mogelijkheden. Hieronder enkele van mijn (favo) technieken Maroc en Limestone wat nader toegelicht.

Maroc

Maroc is een stuctechniek op basis van kalk en marmerpoeder en biedt een brede waaier aan decoratieve mogelijkheden. Met Maroc Orginal krijgen de wanden een mineraal uitzicht en dit geeft een sober, zacht en fluweelachtig effect op de muren. Maroc wordt aangebracht met een stucmes en dit in twee lagen en hierna afgewerkt met een matte vernis, zodat alle Maroctechnieken bovendien ook nog eens heel duurzaam, krasvast en uitstekend onderhoudbaar zijn. Maroc Original is toepasbaar in 30 verschillende kleuren.

Hou je eerder van een strakke betonlook in je huis, restaurant of winkel? Dan is Maroc Strict by Stone echts iets voor jou.  Ook hier wordt de Maroc aangebracht met een stucmes, maar om het speciale betoneffect te bekomen worden de lagen Maroc bewerkt met een speciale spatel.

Maroc Original

Limestone

Limestone is een techniek op basis van kalkverf. Ook deze techniek geeft jouw ruimte een natuurlijke en minerale uitstraling. Limestone kan je op veel verschillende manieren toepassen. We kunnen het traditioneel met een kast aanbrengen (Limestone Brush) om het authenthieke karakter van gekalkte muren te bekomen of met een spatel, deze versterkt de licht- en donkernuances in de kalkverf zodat je een oppervlak verkrijgt met kraters en ribbeltjes die het authenthieke uitzicht nog meer versterken.

Maroc Strict by Stone

 

Hou je meer van verweerde kalksteen dan is Limestone Decay echt iets voor jou. Je interieur wordt letterlijk deel van de natuur… Deze techniek wordt aangebracht met een kwast in verticale strepen en daarna bewerkt met een inox stucmes.

Limestone Decay

 

 

 

 

 

 

 

Wens je meer info of ben je benieuwd welke decoratieve techniek je woning, winkel of kantoorruimte meer uitstraling geeft dan komen wij graag bij jou langs met enkele stalen.